رایانش ابری ارائه دهنده یک فرصت جدید برای توسعه برنامه های کاربردی سیار می باشد و به دستگاه های سیار این امکان را می دهد تا پردازش های سنگین برنامه ها را به خارج از دستگاه و سمت سرور بسپارند که این امر صرفه جویی درهزینه، دردسترس بودن بالای منابع ومقیاس پذیری آسان آن منابع را موجب میشود.
ماشین های هوشمند نظیر تلفن همراه، تبلت ها و رایانه های قابل حمل به عنوان یکی از بخش های ضروری زندگی امروزه هستند و مناسب ترین راه جهت ایجاد ارتباط بدون محدودیت زمانی و مکانی می باشد؛ اما خود این سیستم ها محدودیت هایی نظیر طول عمرباتری، حافظه محدود و پهنای باند کم،دارند که و مانعی بر سر راه کیفیت سرویس کاربران می باشد و با ظهور فناوری رایانش ابری درصد قابل توجهی از این مشکلات برطرف شده است.
در رایانش ابری سیار ذخیره سازی و پردازش داده ها در خارج از خود دستگاه انجام می شود و نتیجه آن در اختیار کاربران قرار می گیرد.
دو بخش اصلی در تعریف این مفهوم وجود دارد: مراکز داده(دیتاسنتر) و سروری که سرویس ارائه می دهد (ابر) گفته می شود و برنامه های کاربردی ( Application ) که در سیستم شما وجود دارد و سرویس ها را دریافت می کنند به مجموع این موارد پردازش ابری میگوییم
بطور کلی تحلیل گران دو ایراد را برای این روش بیان میکنند یکی اینکه اظهار میکنند استفاده از این روش ممکن است امنیت اطلاعات مارا به خطر بیاندازد اما بنظر بنده امنیت اطلاعات ما زمانی که آن ها را در کامپیوتر شخصی خود ذخیره کرده ایم پایین تر از زمانی است که روی فضای ابری ذخیره شده اند اولا بخاطر اینکه چون اطلاعات در سیستم شخصی ما ذخیره شده نمیتوانیم امنیتش را تضمین کنیم!همانطور که در مطلب خدمات مجازی رایگان؟ گفتم هیچکدام از اطلاعات ما در این دوره مخفی نیستند و کاملا قابل دسترسی هستند دوما اینکه شرکتی که مسئولیت نگهداری اطلاعات مارا برعهده میگیرد بیشتر از ما روی مراقبت از آن ها تلاش میکند چون مسئله اعتبار شرکتش در میان است.
ایراد دوم که به آن وارد میشود مسئله دسترسی به اینترنت است که مخصوصا درایران هزینه بالا با کیفیت و سرعت و پوشش کمتری دارد مثلا شما در جاده ای که پوشش اینترنت ندارد نمیتوانید به اطلاعات خود مثل عکس ها و موزیک ها و… دسترسی داشته یاشید!
با بررسی هایی که در مورد پردازش ابری انجام شد متوجه میشویم که استفاده از پردازش ابری مزایای عالی برای جامعه بشری دارد اگرچه کاربرد این تکنولوژی روز بروز درحال افزایش است و سودمندی فراوانی دارد اما معضلاتی با آن همراه است که حل این مشکلات به پیاده سازی بهتر و توسعه سریعتر آن کمک می کند.
برچسب های پست: