همانطور که در مطلب مرتبط با دیپ وب گفته شد مواقعی که در اینترنت به دنبال مطلبی میگردیم با توجه به گستردگی اینترنت موتور های جستجو نتایج بسیار زیادی برای ما به نمایش در می آورند, شاید برای موضوعی بیش از ۵۰۰۰ مطلب برای ما نمایش دهد اما طبیعتا دوست داریم نتیجه ها هرچه بیشتر دقیق تر و مرتبط با نیاز ما باشد پس در این مطلب روش های جستجوی بهتر مطالب در اینترنت رو براتون آماده کردم که میتونید هنگام جستجو مطلبی در اینترنت با استفاده از اون ها به پاسخ های دقیق تر و متناسب تر برسید.
حتما برایتان اتفاق افتاده که مقاله جالبی را در یک وبسایت بخوانید و بخواهید محتوایی مرتبط با آن بیابید، دوباره آن را بخوانید یا مقاله را به اشتراک بگذارید. سادهترین روش برای یافتن اطلاعات مدنظرتان، جستجو درون آن وبسایت خواهد بود. برای انجام این کار کافی است که آدرس سایت را نوشته و سپس واژه کلیدی از مقاله مدنظرتان را جستجو کنید. برای مثال:
امنیت doctor-v.ir
گاهی اوقات به اطلاعاتی نیاز داریم که متعلق به دوره زمانی خاصی هستند. برای دست یافتن به این اطلاعات میتوانید بازه زمانی را به جستجوی خود اضافه کرده و سپس سه نقطه میان سالها قرار دهید. برای مثال:
تاریخچه سفینه های فضایی ۱۹۰۰…۲۰۱۹
فرض کنید موضوع جالبی در اینترنت یافتهاید و میخواهید وبسایتهایی را که محتوای مشابهی دارند بیابید. برای انجام این کار کافی است که از عبارت “:related” استفاده کرده و سپس آدرس سایت مد نظر را وارد کنید. در نظر داشته باشید که میان عبارت و آدرس وبسایت مدنظرتان فاصله قرار ندهید. برای مثال:
releated:doctor-v.ir
فرض کنین درمورد مطلبی مثلا سفارش طراحی سایت جستجو میکنید در نتایجی که گوگل به شما نمایش میدهد ممکن است فقط طراحی یا فقط سفارش باشد و آن مقاله هم مرتبط با موضوع طراحی سایت که جستجو کرده بودیم نباشد برای بهتر کردن جستجو عبارت را داخل کوتیشن یا “” قرار میدهیم. برای مثال:
“سفارش طراحی سایت”
شما به راحتی میتوانید نوع فایل مورد نظر خود را جستجو کنید برای این کار جستجو کردن با عبارت filetype: type است که به جای عبارت type باید عبارت مد نظرتان را وارد نمایید. به عنوان مثال شما میخواهید در بین فایلهای پی دی اف موجود در وب مرتبط با روانشناسی را جستجو نمایید باید این عبارت را جستجو کنید:
“روانشناسی” filetype:pdf
ممکن است در یک وب سایت خاص قبلا مطلبی مورد توجه شما بوده ولی اکنون نمی توانید آنرا پیدا کنید به سادگی با تایپ کردن نام آن وب سایت می توانید مطلب مورد نظر خود را در آن وب سایت پیدا کنید. کافی است نام آن وب سایت به این صورت قرار دهید:
“امنیت”site:doctor-v.ir
اگر املای یک کلمه انگلیسی یا فارسی را ندانستید، هر طور که در ذهن دارید تایپ و جستجو کنید. اگر اشتباه کرده باشید، گوگل صحیح آن را به شما پیشنهاد میدهد. مثلاً فرض کنید نمیدانید quotation را چطور مینویسند و تایپ میکنید: quatation گوگل به شما درست آن را نشان میدهد.
این نکته را باید در نظر داشته باشید که در حال حاضر شرکتها کارمندانی دارند که کارشان صرف بهبود پدیداری آنلاین شده است. آنها دائما متن وبسایتهای خود را برای انطباق با کلمات کلیدی که بیشتر استفاده میشود، تغییر میدهند، فرآیندی که بهعنوان بهینهسازی موتور جستجو (SEO) شناخته میشود.
در نتیجه سایتهایی که در رتبههای بالای نتایج جستجو نشان داده میشوند، ممکن است سئوی خیلی خوبی داشته باشند، اما لزوما به این معنی نیست که بهترین محتوا را دارند.
با استفاده از نکاتی که بالاتر گفته شد میتوانید جستجو های خود را بهینه تر انجام دهید و به جواب های دقیق تر برسید.